Gereedschappen voor iedere webmaster Google Search Console

Search Console Google

Search Console is met de ogen van Google zoekmachine Uw website pagina’s bekijken, zo heeft U inkijk waar de zoekrobot problemen mee heeft en help het oplossen.
freeonline Wilt U gevonden worden door Google

Google Search Console ?

Het hoofddoel van de webmaster tool is om U te helpen. Heeft U een website dan is de gratis Google Search Console een onmisbaar gereedschap om Uw site in optimale conditie te houden. Search Console laat zien welke informatie allemaal over Uw website beschikbaar is bij de marktleider onder de zoekmachines en hoe info gezien wordt door de Googlebot. Het is belangrijk om deze informatie goed te bestuderen en op te volgen dit in het belang van de ranking voor Uw site bij Google.

Google eyes

Door met de ogen van Google zoekmachine Uw website pagina’s te bekijken heeft U inkijk waar de zoekrobot problemen mee heeft en of er structurele fouten gedetecteerd zijn. De bedoeling hiervan is dat U meer inzicht krijgt in de werking van jouw website, de verbeteringen die U kunt maken en de fouten aan te pakken. De Google crawlers vertellen bijvoorbeeld hoe vaak ze Uw website bezoeken en welke pagina’s ze hebben bekeken. Zo vindt U info over zoekwoorden, backlinks, populariteit van Uw content en kan U zien hoe gebruikers op Uw website terecht komen.

Sitemap

Om snel Uw website op te nemen in de google index kan U best een sitemap toevoegen aan Uw website en deze aanmelden bij de tab sitemaps in de Search Console. Via deze weg ziet Google ook wanneer nieuwe informatie op Uw website geplaatst wordt en zal deze sneller opgenomen worden in de zoekresultaten.

Beschikbare info

In de overzicht pagina van Google treft U de volgende items prestaties, dekking, functionaliteit, optimalisaties en links. Onder prestaties ziet U het totaal aantal klikken afkomstig van online zoekopdrachten en U kan hierbij ook een volledig rapport aanmaken met de door U ingestelde tijdsspanne. In dit gegenereerde prestatierapport kan terugvinden met welke zoekopdracht bezoekers op welke pagina terecht kwamen, hoeveel keer, welke ranking U had in de google zoekmachine, uit welk land en welk apparaat de bezoeker gebruikte. Onder de tab dekking kan U bekijken hoeveel en welke pagina’s fouten bevatten, waarschuwingen, welke geldige pagina’s geïndexeerd zijn of welke zijn uitgesloten. Bij functionaliteit ziet U welke pagina's in Uw domein mogelijk problemen hebben met gebruiksgemak op een mobiel apparaat. Optimalisaties geeft aan waar U verbeteringen moet aanbrengen bij eventuele problemen bijvoorbeeld met review fragmenten, breadcrumbs, enz… Met het onderdeel links vindt U welke externe websites naar Uw website linken, hoeveel dat het er zijn, naar welke pagina’s en met welke tekst. Maar ook interne links worden aangegeven en dit in aantal en naar welk content.

Wat heeft U nodig ?

Natuurlijk een Google account en een website die online staat. Na Uw aanmelding moet U verifiëren dat de website van U is en daarna kan U meteen aan de slag. Staat Uw website reeds geruime tijd online heeft U meteen resultaat. Een nieuwe website moet eerst geïndexeerd worden zonder sitemap kan dit wel enkele dagen duren voor de eerste resultaten beschikbaar zijn.

Taal site: nederlands
Gebruik: gratis registratie noodzakelijk
Ex website bezoeken: 465
freeonline Search Console Google

Andere apps Website

freeonline
Wix

Categorie Website

Andere Categorieën

Beeldbewerking
Communicatie
Gereedschap
Muziek
Opslag
Productief
Veiligheid
Randomizer

Opmerkingen

Freeonline staat steeds paraat om U van dienst te zijn. Dus heeft U opmerking over een artikel of werkt een link niet meer, laat het weten zodat we U verder kunnen helpen. Via de Contact pagina is de snelste weg, antwoord komt zo snel als mogelijk.

testen van bezoekers aantallen vanaf 12-02-24
Vandaag: 3
Deze week: 3
Deze maand: 21
Dit jaar: 610
  

Search Console Google Bekijk een website door Google ogen
4.50 - 2 votes
Bedankt voor Uw stem.