4.2 1 1 1 1 1 Beoordeling 4.20 (5 Stemmen)

Freeware downloaden Classic Shell

#logo

Doel:

Classic Shell heeft de mogelijkheden om terug te keren naar een traditioneel en vertrouwd Windows start menu zoals onder Windows 7 of Xp. Het is eigenlijk gemaakt om mensen te ondersteunen die maar niet kunnen wennen aan het huidig Windows 10 menu. Meer dan honderd instellingen staan ter beschikking die U kunt wijzigen om het startmenu te organiseren of aan te passen aan Uw behoeften.

Gebruik:

Classic Shell geeft U de middelen om naast het bestaande Windows 10 menu een perfect 2 menu te integreren en gebruiken. Na het downloaden van de applicatie klikt U op het bestand om van start te gaan. Standaard worden alle onderdelen van Classic Shell genstalleerd, deze zijn klassieke menu & start knop, klassieke verkenner en klassieke Internet Explorer. Natuurlijk kan U ook kiezen welke onderdelen genstalleerd worden neem hier Classic Start Menu (klassieke startmenu & startknop). Na de installatie klikt U op de startknop en het configuratiescherm van Classic Startmenu wordt geopend standaard is de opmaak van Windows 7 ingesteld bij start menu style. Selecteer boven Show all settings zo krijgt U een uitgebreid menu met alle beschikbare onderdelen. Ga naar taal (language) selecteer daar nederlands, klik onder op Check for updates het bestand wordt opgehaald en genstalleerd nadien het venster sluiten, even uit & inloggen. Het startmenu is ondertussen reeds actief en geeft toegang tot Uw account, muziek, afbeeldingen, ontspanning, recente items, deze pc, het configuratiescherm, apparaten en printers, standaard programma's, help, ondersteuning, uitvoeren en alle programma's. Nu kan U starten met het instellen van het startmenu en volledig aanpassen aan Uw wensen. Onder de tab controle kan U instellen wanneer het Classic Start Menu moet geactiveerd worden bijvoorbeeld met de Windows knop en het Windows 10 menu blijft dan gewoon onder het bestaande Windows 10 logo maar dat kan natuurlijk ook andersom. Er zijn vele instellingen mogelijk zoals stijl, controle, hoofdmenu, gedrag, zoekvenster, uiterlijk, startknop, taakbalk, beveiliging en geluiden die U zelf moet ontdekken & instellen. U kan steeds terug naar de basis instelling of een backup maken van Uw configuratie en later terug uploaden deze functie zit onderaan in het menu backup.

Conclusie

Het menu werkt soepel, voelt vertrouwd aan en U heeft de look & feel van het oude Windows menu wat de bedoeling is van deze installatie. U kan kiezen uit drie verschillende stijlen, de klassieke stijl lijkt op die van Windows 98, klassiek met 2 kolommen dat lijkt het Vistamenu of Windows 7 stijl.

Update : 15 feb 2018
Taal app : meertalig ook nederlands
Systeem : Windows 10
place holder
klik op de afbeelding voor screenshots !
  • 00-classic-shell-min
Classic Shell startmenu
Ondersteuning voor die niet kunnen wennen aan het Windows 10 menu
place holder
Toegevoegd op: 15 feb 2018