3 1 1 1 1 1 Beoordeling 3.00 (1 Stem)

Download portable Peazip

#logo

Doel:

De standaard bij Windows ingebouwde functie voor het inpakken of uitpakken van bestanden ondersteund alleen zip en rar. Daarom is een tool als Peazip een prima aanvulling door de ondersteuning van een uitgebreid gamma aan archief extensies.

Voor de versie met installatie ga naar: PeaZip met setup !

Werking:

Peazip biedt volledige ondersteuning dwz inpakken en uitpakken voor 7z, arc, wrc, sfx, bz2, gz, paq, pea, quad, balz, split, tar, upx, zip maar kan in totaal meer de 100 bestandsformaten lezen en decomprimeren. Gecomprimeerde mappen zorgen er voor dat ze sneller downloaden, het simpeler is in n pakket meerdere bestanden te versturen via email en ook dat er opslagruimte bespaard wordt. Peazip is verkrijgbaar als portable 32 bit en 64 bit versie. Inpakken doet U door bestanden te selecteren en naar toevoegen te slepen of rechter muisklik en toevoegen. Wanneer U standaard PeaZip gebruikt voor het inpakken van bestanden slaat zijn archieven automatisch op in het eigen 7z formaat, heeft U liever een ander formaat dient U dit te wijzigen via hoofdmenu > opties > instellingen > archief manager > standaard formaat en bevestigen met ok. U kan ook instellen hoe groot een archiefbestand mag zijn, als die grote dan overschreden wordt zal er een tweede, derde, enz.. bestand aangemaakt worden. Uitpakken gaat net zo simpel als inpakken sleep Uw gecomprimeerde map naar uitpakken of klik rechts op Uw muis en selecteer uitpakken. Een gecomprimeerde map zal uitgepakt worden op de plaats waar deze zich bevindt dat kan natuurlijk ook veranderd worden naar een vaste map bijvoorbeeld. Er zitten nog vele gereedschappen onder gebracht in Peazip maar dat kan Uzelf ook ontdekken en ervaren bij het gebruik van deze app.

Besluit:

Peazip is compacte en effectieve freeware voor het uitpakken van archiefformaten of het maken van archiefbestanden. Een complete nederlandstalige handleiding is aanwezig in de toepassing onder de tab opties > instelling > help.

Update : 10 feb 2018
Taal app : meertalig ook nederlands
Systeem : Windows 7 & 10
place holder
klik op de afbeelding voor screenshots !
  • 00-peazip-min
Peazip ziparchief beheer
Herkent een uitgebreid gamma archief extenties voor beheer zipbestanden
place holder
Toegevoegd op: 03 jan 2018