4.3333333333333 1 1 1 1 1 Beoordeling 4.33 (3 Stemmen)

Download portable Scrabble

#logo

Doel:

Scrabble is het beroemde legendarische bordspel met letters, woorden en strategie. Elke letter heeft een waarde en een speler scoort punten door de totale waarde van een woord bij elkaar op te tellen. Naast de waarden per letter zijn er bepaalde vakken met woordscore maal twee of drie en dubbele of tripel letter waarde. U hoeft geen woorden op te zoeken om te controleren deze worden automatisch door het bijgevoegde woordenboek gecontroleerd.

Werking:

Scrabble elke speler krijgt een zeven letters. Deze letters worden gedurende het spel automatisch aangevuld tot deze op zijn. Nadat het eerste woord gelegd is, mogen er alleen nog maar woorden op het speelveld gelegd worden die aan de reeds aanwezige letters op het veld gekoppeld kunnen worden. Hoe langer of moeilijker het woord, des de meer punten. Elke letter heeft een eigen puntenscore, maar daarnaast kan dit puntenaantal worden verhoogd door het woord op speciale gekleurde vakjes neer te leggen. Wanneer het programma is opgestart, kan worden gestart met de knop nieuw spel. Hiermee kan U kiezen met hoeveel spelers U gaat spelen, de spel soort dat houdt in van zeer groot met 374 vakken tot zeer klein met 52 vakken en het aantal letters per beurt van 5 tot 9 stuks. Verder kan U hier nog geluiden instellen en de kleur van de blokjes wijzigen. Als U klaar bent drukt U op beginnen en het spel gaat van start met speler 1 en het eerste woord wordt gevormd. Daarna is speler 2 aan de beurt U kan score en wie aan zet is onderaan zeer goed volgen. U kan ook van letters wisselen als U vindt dat dit nodig is maar Uw beurt is wel voorbij. Letters kunnen verplaatst worden door eerst op de te verplaatsen letter te klikken en vervolgens te klikken op de plaats waar de letter moet komen. Op deze manier kunnen ook letters worden verplaatst op Uw letterplankje, de letterhouder kan ook verplaatst, vergroot en/of verkleind worden. Wanneer een blanco (of joker) op het bord wordt gelegd, dan moet U kiezen welke letter de blanco moet worden. Tijdens het leggen is de blanco letter te herkennen doordat de letter is onderstreept. Wanneer het gelegde woord is geaccepteerd, is de letter op de blanco rood.

Conclusie:

Scrabble is een educatieve ontspanning en heeft een database van circa 200.000 woorden die op de achtergrond automatisch controleert. De woordenschat wordt uitgebreid als U woorden in het spel gebruikt die niet in de data zit, wanneer de computer op die manier een nieuw woord leert zal het dat melden met "dat woord kende ik nog niet" en toevoegen aan de database. Het spel is volledig in het nederlands.

Update : 06 apr 2021
Taal app : nederlands
Systeem : Windows 7 & 10
place holder
klik op de afbeelding voor screenshots !
  • 00-scrabble
Scrabble bordspel
Bekend educatief spel met woord en letter strategie
place holder
Toegevoegd op: 09 mrt 2018