4 1 1 1 1 1 Beoordeling 4.00 (1 Stem)

Download portable ScreenToGif

#logo

Doel:

Met ScreenToGif kan U alle schermactiviteit vastleggen ook screencast genaamd. De software is bijvoorbeeld geschikt voor het opnemen van een gebruiksdemo met recording van alle handelingen op Uw computerscherm.

Werking:

Bij de eerste keer opstarten heeft U de keuze opname, webcam, whiteboard, editor of instellingen. Start de applicatie niet op in het nederlands dan gaat U eerst naar de instelmogelijkheden en selecteert U daar onder de tab voor taal dutch. Op deze locatie kan U tal van aanpassingen doen, maar dat kan ook later wanneer U de mogelijkheden van ScreenToGif beter heeft leren kennen. Met de functie opname opent zich een doorzichtig venster dat U over het opname gebied schuift. Na het aanzetten van de knop opnemen worden alle bewegingen en activiteiten binnen het venster opgenomen totdat U de opname stopt. Nadat de gif opname is gestopt, worden de opgenomen beelden geopend in de gifeditor, waar U de weergave beeld voor beeld kan bekijken en verder mag bewerken. Elk frame uit de opname kan separaat bewerkt, verplaatst of verwijderd worden. Wanneer de screencast af is opslaan en klaar trouwens U heeft veschillende keuzes bij het opslaan. Voor en na de opname staan tal van hulpmiddelen staan U ter beschikking zoals framesnelheid, muiscursor zichtbaar of niet, aantal muisklikken tellen, kleurenfilter toepassen, tekst of afbeelding toevoegen, overgangen, countdown voor starten, enz... De gif kwaliteit is uitstekend en de grote van het uiteindelijke gifbestand blijft binnen de perken zeker tegenover avi, mp4 of andere record extenties.

Conclusie:

ScreenToGif is dan ook n van de betere programma's voor het maken van screencast. Als hulpmiddel voor het presenteren van diverse pcscherm activiteiten voor op een blog of website is het een aanrader gezien de geringe omvang van het eindproduct.

Update : 10 feb 2018
Taal app : meertalig ook nederlands
Systeem : Windows 7 & 10
place holder
klik op de afbeelding voor screenshots !
  • 00-screentogif-min
ScreenToGif screencast
Hulpmiddel voor het opnemen van uitgevoerde computerscherm activiteiten
place holder
Toegevoegd op: 19 jan 2018